Adres

Ellerhuizen 15, Bedum (Groningen)

Wij hebben een kleinschalige pensionstal waar gezelligheid, liefde en respect voor de paarden en voor elkaar voorop staan. Wij bieden plek aan 20 paarden en een ezel. Op dit moment zijn we vol en is het niet meer mogelijk om een stal te reserveren. We werken met een wachtlijst voor nieuwe aanmeldingen. Voor meer informatie kunt u per e-mail of telefonisch contact opnemen.

Verblijven en strooisel

De afmetingen van de stallen zijn 3,5 bij 3 meter en de tussenwanden zijn voorzien van tralies. De paarden kunnen elkaar zien en ruiken. De voorkant van de stallen zijn open en de paarden kunnen met hun hoofd naar buiten.

De paarden staan bij ons op stro. Dit is bij de prijs inbegrepen. In overleg en tegen meerprijs is andere bodembedekking mogelijk. Wij mesten de stallen niet uit en verwachten van de eigenaren dat ze dit minimaal één keer in de week zelf doen.

Voeding

De paarden worden bij ons drie tot vier keer per dag gevoerd. We voeren droog kuilvoer. Dit halen we grotendeels van eigen land. De eigenaar dient zelf voor krachtvoer te zorgen (niet bij de prijs inbegrepen). Krachtvoer voeren wij tegelijk met de normale voederbeurten (meestal twee keer daags). De paarden hebben zowel in de stal als in de paddocks een automatische drinkbak en daardoor de hele dag door de beschikking over vers stromend water.

Paddocks en weidegang

We beschikken over 6 paddocks van ongeveer 10 bij 5 meter. Hier staan de paarden in de winterperiode overdag in groepjes in. Wij zetten de paarden ’s morgens in de paddocks en halen ze aan het einde van de middag weer naar binnen. De paddocks zijn gedraineerd en vrijwel altijd droog.

De paarden kunnen bij ons zomers dag en nacht op het land indien de eigenaar dit wenst. Het is ook mogelijk om de paarden ’s nachts op stal te zetten, maar het binnenzetten zal de eigenaar dan zelf moeten doen in de zomerperiode. De paarden lopen in het weiland in groepen en niet apart van elkaar. Dit is ook niet mogelijk (tenzij er sprake is van medische redenen).

Binnenbak en buitenbak

We hebben een buitenbak van 20 bij 40 meter. Hierin mag ook gelongeerd worden. Deze buitenbak is gedraineerd en het grootste deel van het jaar droog.

Daarnaast beschikken we over een kleine binnenbak van 26 bij 22 meter. In deze binnenbak mag niet gelongeerd worden en er mogen ook geen paarden los gelaten worden. Klanten kunnen ten allen tijde gebruik maken van deze binnenbak. De binnenbak is voorzien van een Klaas Meijer Bodem.

Spullen en trailers meenemen

Het is mogelijk om je eigen zadelkast mee te nemen en eventueel ook voertonnen voor het opslaan van krachtvoer. Trailers kunnen in overleg bij ons buiten op het terrein gestald worden (dit is op eigen risico).

Medicatie, entingen, ontwormen en dekens verwisselen

Indien een paard medicatie nodig heeft vragen we de eigenaar dit zoveel mogelijk zelf te doen. In overleg kunnen we daarbij ondersteunen. Dekens verwisselen bij warm/koud weer doen wij niet.

Wanneer een paard op stal komt is het belangrijk dat deze de juiste entingen gehad heeft en dat dit ook jaarlijks herhaald wordt. Tevens dient het paard op de juiste wijze ontwormd te zijn. Wij controleren dit regelmatig. Het paspoort dient te worden afgegeven zolang het paard op het terrein verblijft (vanwege eventuele controles).

Tarieven paardenpension 2021

  Paard in pension    
  Tarieven op aanvraag
  Dagelijks naar buiten in de paddock en zomers weidegang. Kleine binnenbak en buitenbak (20 x 40) aanwezig.  
  Inclusief stro en droog kuilvoer. Krachtvoer zelf meenemen. Stallen zelf uitmesten.  

Beschikbaarheid

Momenteel is ons paardenpension volgeboekt. U kunt altijd contact opnemen om te vragen naar onze eventuele beschikbaarheid in de toekomst of voor een rondleiding.