Adres

Ellerhuizen 15, Bedum (Groningen)

Aan het verblijf van uw hond in ons pension stellen we een aantal voorwaarden om de gezondheid van de dieren die bij ons verblijven zoveel mogelijk te kunnen waarborgen. Op deze pagina leggen wij graag uit wat de voorwaarden zijn voor het verblijf van uw hond in ons pension, onder andere welke vaccinaties vragen wij en hoe wij omgaan met bijvoorbeeld het meenemen van eigen spullen , de voeding van uw hond en eventuele medicatie.

Vaccinaties

Bij een verblijf van uw hond in ons pension is het belangrijk dat uw hond goed en correct gevaccineerd is. Wij controleren hier streng op en weigeren honden die niet goed gevaccineerd zijn. Bij het brengen van uw hond dient u het vaccinatiebewijs en paspoort met de volledige vaccinatiegeschiedenis mee te brengen. Wij vragen voor ons pension de volgende vaccinaties:

  • Jaarlijkse cocktailenting (deze is 1 tot 3 jaar geldig en dient minimaal twee weken voor het verblijf gegeven te zijn). Deze jaarlijkse enting beschermt uw hond onder andere tegen: Parvo, Hondenziekte, HCC en de ziekte van Weil.
  • Daarnaast verplichten we de vaccinatie voor kennelhoest.

Ondanks dat uw hond de vaccinatie voor kennelhoest heeft gehad, kan het toch gebeuren dat uw hond tijdens het verblijf door stress of een verminderde weerstand kennelhoest krijgt. Wij zullen dan met de dierenarts de beste behandeling voor uw hond bespreken. Mocht uw hond tijdens of vlak na een verblijf in ons pension kennelhoest krijgen? Wilt u dit dan bij ons melden?

Spullen meenemen

Tijdens het verblijf mag u voor uw hond een eigen mand en deken meenemen (dit is niet verplicht). Het meebrengen van eigen spullen is geheel voor eigen risico. We kunnen niet garanderen dat de spullen ongeschonden/heel terug komen. Voer en drinkbakken zijn bij ons aanwezig.

Voeding

We voeren normaal gesproken tweemaal per dag (‘s morgens en ‘s avonds). In overleg kan dit voor uw hond aangepast worden, bijvoorbeeld bij jongere of oudere honden of om medische redenen. Wij vragen u zoveel mogelijk uw eigen voer mee te nemen omdat de hond daar aan gewend is. Indien gewenst kunnen wij tegen meerprijs van € 2,- per dag met ons eigen voer voeren. Wij voeren Carocroc brok. Wanneer uw hond speciaal dieetvoer krijgt of erg kieskeurig is qua voer, zorg er dan voor dat u ruim voldoende brok mee geeft. De meeste honden verbruiken meer energie in een pension en hebben daardoor soms net wat meer nodig dan normaal. De honden hebben de hele dag vers water tot hun beschikking.

Medicatie

Wanneer uw hond medicatie nodig heeft, vragen wij u dit van tevoren duidelijk aan te geven op het reserveringsformulier en bij afgifte van de hond. U dient de medicijnen in de originele verpakking mee te brengen met een duidelijke toedieningsinstructie (hoeveelheid, frequentie en overige bijzonderheden). Wanneer uw hond intensieve zorg of medicatie nodig heeft, dan zullen wij van tevoren inschatten of wij deze zorg kunnen leveren. Indien dit niet het geval is dan zullen we de hond niet aannemen in het pension.